Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Mit adott nekünk az Európai Unió?

2018.11.15. 14:51 Módosítva: 2018.11.15. 14:55
Eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól? Egy új internetes oldalról kiderül.

Az Európai Unió támogatói általában kézenfekvőnek gondolják, hogy mindenki tisztában van vele, milyen sok fejlesztést segített nyélbe ütni az EU az elmúlt években, és nem gondolják, hogy különösebben reklámozni kellene a nyilvánvalót. Pedig az uniót sokszor alaptalanul kritizáló hangok között pontosan erre van szükség. Az Európai Parlament (EP) a héten elindított egy weboldalt, amelyik nekiveselkedik a feladatnak. 

Az „Európának köszönhetjük” című internetes oldal konkrét projekteket sorol fel, például hogy a Dél-Alföldön EU-s pénzből öntözőrendszereket építettek, az egyik szegedi kórházban bővítették a idegrehabilitációs osztályt, Makón pszichiátriai nappali kórházat alakítottak ki, megépült az M43-as autópálya Szeged és a román határ között, oktatási együttműködés indult a magyar-szerb határtérségben.

„Az európaiak kérdésére, hogy mit is tesz értük Európa, az Európai Parlament új weboldala érthető, zsargonmentes választ ad. A weboldal értékes eszköz lesz ahhoz, hogy az Uniót közelebb hozzuk polgáraihoz" – mondta az EP elnöke, az olasz Antonio Tajani, amikor szerdán bemutatta a weboldalt.

Régiók és témák szerint lehet böngészni az EU-s projektek közül. Közel 1800 történet várja az olvasókat, 400 témában, olyanokban, mint például: hogan befolyásolja az Unió a családok életét, az egészségügyet, a hobbikat, az utazást, a biztonságot, a fogyasztói választásokat vagy a szociális jogokat? Hogyan támogatja az EU az egyes szakmákban dolgozókat, a méhészektől kezdve a sörfőzőkig? Mit tett az Unió a sportot, a vidéki turizmust, az internetezést vagy a tévézést kedvelőkért? Ebben a rovatban több nyelven elérhető podcastok is helyet kaptak.

A weboldalt az Európai Parlament kommunikációs és fordítási szolgálataival együttműködésben az Európai Parlament kutatószolgálata állította össze.

Szóljon hozzá az EUrologus Facebook-oldalán !

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.