Bernát, Felícia
EUR 384,19 Ft
USD 363,14 Ft
7 °C
31 °C

A legtöbben a Brexit Pártra szavaznának, ha lennének brit EP-választások

2019.04.17. 18:17 Módosítva: 2019.04.17. 19:43

A legfrissebb felmérés szerint Nigel Farage nemrégiben megalakult új Brexit Pártjára szavaznának a legtöbben, ha Nagy-Britanniában meg kellene tartani a májusi európai parlamenti választásokat.

Farage, a brit belpolitika radikálisan EU-ellenes táborának egyik vezetője alig néhány napja, április 12-én jelentette be hivatalosan a párt megalakulását, bár a szerveződést már korábban bejegyezték. A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov szerdán ismertetett, 1855 fős választói minta bevonásával elvégzett országos felmérésében kimutatta, hogy a Brexit Pártra 27 százaléknyian szavaznának, ha Nagy-Britannia részt venne a május 23-án esedékes EP-választásokon. A brexit miatt viszont nem biztos, hogy részt vesznek.

Ez azt jelenti, hogy megalakulása óta a Brexit Párt csaknem megkétszerezte szavazótáborát, a múlt heti hasonló vizsgálat ugyanis 15 százalékos támogatottságot jelzett Farage új pártjának.

A brexittel kapcsolatban Theresa May brit miniszterelnök a múlt héten azt mondta, május végéig rendezett brexitet szeretne. Ehhez meg kellene egyeznie az ellenzékkel, hogy támogassák a már háromszor elutasított kilépési megállapodását

(MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


  • Vennék
  • Biztosítás