Jogállamisági feltételekhez kötné a forrásokat az EB portugál jelöltje

2019.10.02. 22:32

Eseti alapon jogállamisági feltételekhez kötné a közösségi támogatások kifizetését, de nem alkalmazna erre automatikus mechanizmust Elisa Ferreira, akit a kohézió és reformok nevű portfólió élére jelöltek a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságban.

A portugál jelölt az Európai Parlament illetékes szakbizottságának szerdai meghallgatásán arról beszélt, hogy érzékeny kérdésről van szó. Az automatikus összekapcsolás szerinte nem ideális megoldás, de kiemelte, hogy lehetővé kellene tenni az európai uniós források felfüggesztését, amennyiben erre szükség van.

Súlyos gazdasági válság esetén viszont ezen felfüggesztés visszavonására is javaslatot tehetne az EB. Ferreira szerint a lehető legmagasabb összeget kellene fordítani az EU költségvetéséből a kohézió támogatására, de elismerte, hogy a fennálló körülmények miatt a mozgástér ebben korlátozott.

(MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


  • Eladnék
  • Biztosítás