Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menjen be az Európai Parlamentbe!

2011.05.02. 12:45

Ezen a héten nem lesz plenáris ülés az EP-ben, ehelyett a parlamenti bizottságok és a politikai csoportok találkoznak Brüsszelben, hogy egyeztessenek többek közt a schengeni bővítésről, a jövő heti plenáris előkészületeiről, vagy épp a parlamenti nyílt napokról.

A gazdasági bizottság hétfőn az Európai Rendszerkockázati Testület jelentését hallgatja meg a szervezet két alelnökétől, Mervyn Kingtől és Andrea Enria-tól. Ugyanezen a megbeszélésen bemutatják az Európai Központi Bank éves jelentését is.

Szintén hétfőn vitáznak és szavaznak álláspontjukról a schengeni bővítésről Bulgária és Románia irányában, az állampolgári jogok bizottságában, az emberi jogi albizottságban pedig a fegyveres konfliktusok alatti sajtószabadságról beszélnek.

Kedden az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek meghívására örmény, azerbajdzsáni, grúz, moldvai és ukrán parlamenti képviselőkkel találkoznak az EP képviselők.

Előkészítik a jövő heti, strasbourgi plenáris ülést is, illetve szavaznak annak témáiról. Annyit már most tudni lehet, hogy a textilek minősítése, és az uniós választási rendszer változása biztosan téma lesz, a legnagyobb vita azonban az EU kül- és biztonságpolitikai kérdéseiben várható.

A hétvégén az érdeklődők számára is megnyitják a parlamentet, szombaton a brüsszeli, vasárnap a strasbourgi épületbe lehet ellátogatni. Luxembourgban vasárnap egész napos rendezvény lesz a városközpontban a május kilencedikei Európa nap tiszteletére.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.