Ákos, Bátor
1 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Fesztiváljegyért önkénteskednek a 11. kerületben

2011.06.09. 13:30

Önkéntesnapot szervez június tizedikére, péntekre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Az ötlet a hallgatóké volt, akik az intézménynek otthont adó XI. kerületet akarják kitakarítani.

A programok közt szerepel az egyetem környékén található óvoda, iskola és a kórház gyermekosztályának újrafestése, illetve a közterek megtisztítása, vagyis a játszóterek, parkok rendbetétele, falfirkák eltávolítása és egy szemétszedő akció elindítása.

A BME első alkalommal szervez ekkora méretű önkéntes akciót, amit a következő években is szeretnének tavasszal megrendezni, akciójukra pedig a környéken lakókat is várják, mint mondják, azért, mert "az itt lakó emberekkel jobb viszonyt ápolva jobban megmarad az egyetemi közélet is."

Minden ötvenedik ember nyer

A szervezők célja az, hogy minél többen legyenek, ezért minden 50. résztvevő után egy BME Egyetemi Napok bérletet, és minden 50. résztvevő után egy EFOTT bérletet sorsolnak ki a segítők közt, az akcióban közreműködők neveit pedig nyilvánosságra hozzák egyetemi lapjukban is.

Mivel a jelentkezők létszámától nagyban függ a program, ezért az érdeklődőket arra kérik, hogy az alábbi linkre kattintva jelentkezzenek mielőbb, hogy felmérjék kapacitásaikat.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.