Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Fehéroroszországról is tárgyalnak az EP-ben

2011.07.12. 08:35

A lengyel elnökség kezdetével az elnökség képviselői a héten tartott EP-találkozók legtöbbjén is részt vesznek, hogy megvitassák a lengyel elnökség prioritásait.

Ilyen lesz például a keddi, emberi jogi bizottság ülése, melyen a képviselők a tagállami képviselőkkel egy olyan törvénytervezetről szavaznak, mely a gyermekeket védené meg az online gyermekpornográfiától és bántalmazástól, ide értve azt is, ha a felhasználók képeket osztanak meg valakivel a gyermekek molesztálásáról.

A Közös Agrárpolitika jövőjét is megvitatják kedden a képviselők a nemzeti parlamentek képviselőivel és aznap tárgyalnak az ipari bizottságban a tengerentúli olaj- és gázfúrótornyok biztonságának kérdéséről is.

A héten sok lesz a külföldi út is: a parlament elnöke, Jerzy Buzek Dublinba utazik, Brüsszelben pedig a ciprusi török közösság vezetőjét, Derviş Eroğlut fogadja.

Delegáció indul Tunéziába, hogy a miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és civil szervezekkel egyeztessen a migránsokról és a menekültekről, a külügyi bizottság pedig eközben a szíriai tüntetésekről és rajtaütésekről vitázik a szíriai ellenzékkel, fogadja a koszovói külügyminisztert szerdai ülésén, majd a fehéroroszországi kapcsolatokért felelős testülettel és az emberi jogi albizottsággal tárgyalja, hogyan változott meg a politikai helyzet Fehéroroszországban a 2010 decemberében tartott választásokhoz képest.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.