Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Belga hercegnő nyitja meg az EP önkéntes faluját

2011.09.06. 13:14

Több mint 1500 látogatóra számítanak az Európai Parlamentben Brüsszelben, az Európai Ifjúsági Fórum önkéntességről szóló rendezvényén szeptember 7 és 11‑e között, írja az EP.

Az esemény kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2011 az önkéntesség európai éve, a résztvevők pedig a parlamenti képviselőkkel vitathatják meg, mit gondolnak Európáról és az önkéntesség jövőjéről - mondta Gianni Pittella szocialista EP‑képviselő, az Európai Ifjúsági Fórum alelnöke.

A szemináriumok és előadások mellett a fórum résztvevőinek egy önkéntes falut is építenek a nemrég felavatott Solidarność 1980 sétányon. A szeptember 8‑ai falumegnyitón Isabelle Duran zöldpárti képviselő és egyben EP‑alelnök, illetve Matild belga hercegnő is részt vesz.

A szervezőknek nem titkolt céljuk, hogy az eseménnyel minél több fiatalt próbáljanak meggyőzni az önkéntesség előnyeiről. Kutatók szerint az önkéntes munka ugyanis elégedettséggel és boldogsággal tölti el az embert, több millió európai pedig már most is végez önkéntes munkát - ők szabadidejükben, fizetség nélkül iskolákban, kórházakban, sportegyesületeknél dolgoznak. Sokan környezetvédelmi vagy szociális munkát végeznek.

Az önkéntesség lehetőséget nyújt arra, hogy új embereket ismerjünk meg és tapasztalatokkal gazdagodjunk. Az önkéntes munka új távlatokat nyithat meg, és hiszek abban, hogy akár egy személy is tehet a világ jobbításáért - mondta el Katarína Neveďalová szlovák képviselő.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.