Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nehéz a melegeknek Európában

2014.03.30. 20:31

Európában még mindig erős a negatív diszkrimináció az LMBT (leszbikus, meleg, bi- vagy transzszexuális) közösség felé, különösen az iskolában – írja az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája.

Az iroda honlapján egy kutatást ismertet, melyben több mint 93 ezren vettek részt Európa-szerte. A 18 éven aluliak 60 százalékát bántalmazták vagy csúfolták már, mert úgy gondolták, hogy az LMBT-közösséghez tartoznak.

Az LMBT közösség 47 százaléka mondta azt a kutatásban, hogy rendszeresen zaklatják vagy hátrányosan megkülönböztetik. Negyedüket fizikailag is bántalmazták az elmúlt öt évben. A transzneműeknél ez az arány 36 százalék.

A kutatást egy videó is ismerteti az Európai Parlament honlapján (a feliratot a bal alsó sarokban át lehet állítani magyarra). 

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.