Mégsem lesz jogerős EP-végeredmény hétfő délután

2014.06.02. 09:15

Nem lesz jogerős a május 25-ei európai parlamenti (EP-) választás végeredménye hétfő délután 4 órakor, mert a választáson induló egyik párt bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához – írja az MTI.

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában azt közölte, hogy a Seres Mária Szövetségesei pártnak (SMS) az NVB-be delegált tagja nyújtotta be a kérelmet a Nemzeti Választási Irodához.

Majd eldől, megfelelő-e

Patyi álláspontja szerint bírósági felülvizsgálati kérelem benyújtására párt által delegált tag nem jogosult, azt a párt nevében másnak kellett volna benyújtania. Közölte, a kérelmet továbbították a Kúriához, és majd ott döntik el, hogy a beadvány megfelelő vagy sem.

Az NVB pénteken foglalta határozatba az EP-választás jogi végeredményét a Magyarországon és a külképviseleteken leadott szavazatok alapján.

A testület péntek esti határozatával szemben három napig - tehát hétfőn 16 óráig - lehet jogorvoslattal élni a Kúrián. A Kúriának három (újraszámlálás elrendelése esetén hat) napja van arra, hogy a felülvizsgálati kérelmekről döntést hozzon.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


  • Hírek
  • Hírek