Árpád
-2 °C
4 °C

Kincstárnok lett Niedermüller Péter

2014.06.25. 13:53
A mandátumának befejeztével távozó, MSZP-s Herczog Edit után a Demokratikus Koalíció politikusát, Niedermüller Pétert választotta meg szerdán a képviselőcsoport kincstárnokának az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója – írja az MTI.

A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének 191 képviselője egyszerre döntött a képviselőcsoport munkáját irányító, koordináló 11 tagú testület, az úgynevezett büró tagjairól. A büró a frakció elnökéből, Martin Schulzból, 9 alelnökből és a kincstárnokból áll.

Ösztönözze a befektetéseket a Bizottság

Niedermüller mellett beválasztották a büróba a román Victor Bostinarut, a szlovén Tanja Fajont, a francia Isabelle Thomas-t, a spanyol Enrique Guerrerót, az észt Marju Lauristint, az osztrák Jörg Leichtfriedet, az EP elnöki tisztét ideiglenesen ellátó olasz Gianni Pittellát, a portugál Maria Joao Rodriguest, és a belga Kathleen Van Bremptet.

A képviselőcsoport a szociáldemokraták által követendő programról is döntött. A képviselők azt várják a következő Európai Bizottságtól, hogy ösztönözze a befektetéseket, lépjen fel a munkahelyteremtés és a fenntartható fejlődés érdekében, valamint a szegénység és az egyenlőtlenségek ellen.

Martin Schulz, a képviselőcsoport elnöke, és a szociáldemokraták jelöltje az EP elnöki posztjára, politikai változást sürgetett. Mint mondta, a szociáldemokraták mindig is ellenezték a stabilitási és növekedési paktum felépítését és végrehajtását, az új bizottságnak pedig stratégiát kell kidolgoznia a hiányosságok orvoslására, valamint a meglévő szabályok olyan végrehajtására, amely előmozdítja az állami beruházásokat, a fenntartató fejlődés és munkahelyteremtés erőteljesebb támogatását.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.