Ulrik
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Szanyi: Orbán mozgásteret ad Putyinnak az EU-ban

2014.07.29. 12:14

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök keleti nyitás politikája, szövetsége Oroszországgal szembemegy Magyarország szomszédságpolitikai érdekeivel. Erről Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón, ahol az ukrán válság mielőbbi békés rendezését is szorgalmazta – írja az MTI.

Szanyi szerint a paksi erőmű-beruházás bátorítást jelent "az orosz diktátornak", ezzel Orbán Viktor mozgásteret ad Putyinnak az Európai Unió határain belül.

Szanyi: Orbán bejelentkezett diktátornak

Szanyi Tibor azt mondta, a putyini politika mellett lecövekelő Orbán Viktor "180 fokkal megy szembe a magyar érdekkel". Kijelentette, Ukrajnában békének kell lennie, és egyértelműen szembe megy Magyarország nemzeti érdekeivel az, hogy Orbán Viktor Putyinnal együtt hagyja kiszélesedni a szomszédos országban lévő konfliktust.

Szanyi Tibor azt mondta, Magyarország az ukrán válság mihamarabbi békés rendezésében érdekelt, annak árat Európa hajlandó megfizetni szankciók bevezetésének révén. Mint mondta, a tervezett szankciók bevezetése nemcsak az oroszoknak, hanem az európai államoknak is fájni fog.

Az EP-képviselő kitért a kormányfő hétvégén mondott tusnádfürdői beszédére. Úgy értékelte, hogy Orbán Viktor eddig de facto diktátorként viselkedett, most de jure is bejelentkezett diktátornak.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.