Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Brüsszel támogatja az EU-s turisztikai projektet

2014.10.29. 15:15
Az Európai Bizottság a legmagasabb minősítéssel támogatta az Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő által kezdeményezett turisztikai kísérleti projektet, amely arra irányul, hogy felkészítse az európai turisztikai szektort a harmadik országokból, azon belül elsősorban Kínából érkező látogatókra – közölte szerdán Ujhelyi irodája az MTI-vel.

Az EP jövő évi költségvetés-tervezete 750 ezer eurót szán a "World Bridge Tourism" elnevezésű projekt megvalósítására. Ujhelyi előterjesztése a nemzetközi turistaforgalom azon kihívásaira keres megoldásokat, amelyek abból fakadnak, hogy a turizmus ágazata Európában még nem készült fel eléggé a Kínából, Brazíliából, Indiából, Oroszországból érkező turistaforgalomra.

Az MSZP EP-képviselője által kezdeményezett program elsősorban a Kínából érkező, évente több millió turista igényeinek jobb megértését és megnyerését célozza. A turizmus egyes mérések szerint a világ GDP-jének kilenc százalékát termeli meg.

Tavaly tízmillió európai munkahelyet biztosított a turizmus, ami az európai tagállamok foglalkoztatottjainak négy százalékát teszi ki. A nemzetközi turistaforgalom 1980-ban még alig érte el a 300 millió főt, 2012-ben viszont már meghaladta az egymilliárdot, ráadásul a világgazdasági válság ellenére is évi több mint három százalékos növekedést mutat.

Európa továbbra is a világ első számú turisztikai célállomása, a növekvő forgalom miatt pedig a turisztikai szektornak tudatosan fel kell készülnie a más kontinensről érkező, más utazási és kulturális szokásokkal rendelkező látogatók megfelelő kiszolgálására – írta közleményében Ujhelyi István irodája.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.