Eleonóra
-1 °C
2 °C

Magyar családon belüli erőszakról is szó lesz Bécsben

2014.11.17. 07:57

A családon belüli erőszakról kezdődik nemzetközi konferencia hétfőn Bécsben – írja az MTI.

Harminc ország képviselői vesznek részt az Európai Nők az Erőszak Ellen (Women Against Violence Europe, WAVE), a nőkre és gyermekekre irányuló családon belüli erőszak ellen küzdő európai civil nőszervezeteket tömörítő hálózat 16. konferenciáján.

A háromnapos találkozón mások mellett felszólal Rashida Manjoo, az ENSZ nők elleni erőszak témájában illetékes különmegbízottja, Ulrike Lunacek osztrák zöldpártieurópai parlamenti képviselő, Rudolf Hundstorfer osztrák munkaügyi és szociális miniszter, Gabriele Heinisch-Hosek nőügyi miniszter és Sandra Frauenberge városi tanácsos. A konferencián képviselteti magát a magyarországi Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) is.

A konferencia szervezői elmondták: a találkozó főleg a tapasztalatcseréről szól, de a határon átnyúló ügyekkel is foglalkozik. Példaként megemlítették egy magyar nő esetét, akit szélsőséges nézeteket valló egykori élettársa folyamatos fenyegetésétől osztrák támogatással mentettek meg, és egy németországi nőotthonba helyeztek el.

A 46 tagállamot és 107 tagszervezetet tömörítő WAVE szervezetet 1994-ben alapították. A nonprofit összefogás informális hálózata az Európai Unió támogatásával működik.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.