Máté, Mirella
4 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Gurmai Zita maradhat az elnök

2015.06.11. 10:12

A nőszervezet csütörtöki tisztújítása vezeti fel az Európai Szocialisták Pártjának (angol rövidítéssel PES) péntek-szombati budapesti tisztújító kongresszusát, írja az MTI.

A nőszervezet ma és pénteken konferenciát is tart Hatalmat a nőknek mottóval. A tagozat elnökévé várhatóan újraválasztják a szervezetet 2004 óta vezető Gurmai Zitát, az MSZP elnökségi tagját.

Az Európai Parlament (EP) Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének frakciója csütörtök este A te Európád - A te jövőd címmel tart tanácskozást Európa jövőjéről. A vitaindítót Gianni Pittella frakcióvezető mondja. A rendezvényen műhelybeszélgetés lesz a többi között a magyarországi elvándorlásról, a fiatalok munkavállalási lehetőségeiről.

A PES kongresszusa, amelyen mintegy 800 küldött vesz részt, pénteken késő délután kezdődik. Előtte munkacsoportülést tartanak a társadalmi egyenlőtlenségről, és szó lesz a szélsőségek elleni küzdelemről, a fiatalok megszólításáról, a szociáldemokrácia kihívásairól is a tanácskozás helyszínén, a Budapesti Kongresszusi Központban.

Péntek este választhatnak a küldöttek elnököt a szervezet élére. A PES honlapja szerint a posztért újraindul Szergej Sztanisev volt bolgár miniszterelnök, aki 2012 óta elnök, a másik jelölt a spanyol Enrique Barón Crespo, aki 1989 és 1992 között volt az EP elnöke.

A megválasztott elnök Martin Schulz-cal, az Európai Parlament szocialista elnökével és Tóbiás Józseffel, az MSZP elnökével tart sajtótájékoztatót.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.