Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Sena koncertekkel zárul a Fejlesztés Európai Éve

2015.12.06. 11:56

2015 a Fejlesztés Európai Éve, az év folyamán Európa-szerte több száz olyan esemény valósult meg, melyek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az EU globális felelősségvállalására, arra, hogy az unió milyen módon támogatja a határain kívüli fejlődő országokat és régiókat.

A kampányhoz több híresség csatlakozott: az Év nagykövete volt Al Ghaoui Hesna, riporter, külpolitikai újságíró, Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem Kísérleti Fizika Tanszékének tanára, a Brutális fizika című ismeretterjesztő sorozat szakértője, valamint Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője.

A programok decemberben is folytatódnak: az Afrikáért Alapítvány december 6-án tartja meg az egész napos évzáró rendezvényét a G3 Klubban, amely a vízhez való hozzáférés kihívásaira fókuszál, célja az afrikai vízügyi fejlesztések bemutatása és támogatása. Az eseményt Sena Dagadu koncertje zárja majd. A rendezvényre a belépés ingyenes részletes program itt elérhető.

December 9-én a HAND Szövetség és a Mahatma Gandhi Egyesület egy tematikus emberi jogi zenei délutánt szervez, ahol fellép többek között Pirohov Ádám (Feron) és Pirohov Lilla, Onix Lan, és a Zanzibar African Music Group is.

December 10-én az Európa Pontban várják beszélgetésekkel és Sena koncerttel az érdeklődőket.

December 11-én a Kino moziban filmfesztivált rendez a Demnet és a HAND Szövetség, 19-én pedig az Artemisszió Alapítvány Ready Study Go! projektjének záróeseménye zárja a Fejlesztés Európai Évének magyarországi programjait.

A Ready Study Go! csoportjának tagjai magyar és migráns önkéntesek, akik fél éven keresztül tanulmányozták a fenntartható fejlődés globális problémáit. Vajon hogyan látják származási országaik tükrében ezeket a globális kihívásokat a csoport Magyarországon élő migráns résztvevői? A december 19-i rendezvényen a csoport tagjai rövid „RedX” angol nyelvű előadások keretében osztják meg gondolataikat.

2015 a Fejlesztés Európai Éve, az ehhez kapcsolódó civil rendezvénysorozat első programjáról, mely a Magyarországon még ma is jelenlevő modernkori rabszolgaságról szólt, itt számoltunk be. Emellett Kongóból és Kenyából helyszíni riporttal jelentkeztünk be, magyar fejlesztési projekteket néztünk meg.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.