Schulz elítélte az isztambuli és az ouagadougoui terrortámadásokat

2016.01.18. 21:01

Martin Schulz EP-elnök elítélte a január 12-i és 15-i isztambuli és ouagadougoui terrortámadásokat, és nagyobb uniós szintű terrorellenes összefogásra szólított fel. Schulz megfogadta, hogy a terrorizmus elleni harcot a demokratikus értékekre építve, a rendőrség, a jogállamiság és az EU-szintű együttműködés fegyverével vívják majd.

Az újév úgy kezdődött, ahogy az előző befejeződött: gyilkos erőszakkal és mély szomorúsággal. A brutális párizsi, koppenhágai, tuniszi, dzsakartai és máshol elkövetett terrortámadásokat követően, a január 12-én Isztambul szívében elkövetett támadásban 10 német EU állampolgár halt meg, és kilenc sebesült meg, köztük néhányan súlyosan. A január 15-i merénylet Ouagadougouban, Burkina Fasóban több mint kéttucat embert ölt meg hét különböző országból és ötvenet megsebesített, emlékeztetett Schulz.

Martin Schulz kifejezte együttérzését az áldozatok családjainak és hozzátartozóinak, és a sebesültek gyors felépülését kívánta.

„Ez a határok nélküli terrorizmus a szabadságunkat célozza és mindannyiunkat fenyeget, Törökországban Európában és máshol. Ezek a cinikus gyilkosságok nem félemlítenek meg minket” ígérte Schulz, hangsúlyozva a szorosabb uniós terrorellenes együttműködés szükségességét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.