Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Amszterdami utazást nyertek a Diák rEporters győztesei

2016.04.01. 11:42
A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium The Ice/Bear Project csapata nyerte meg a Diák rEporters országos diákpályázatot. A diákújságíró versenyre több mint 30 szerkesztőség jelentkezett az ország minden részéről, a programba több mint 3000 diák kapcsolódott be, rengeteg helyi és megyei lap segítette a fiatalok munkáját, és több száz tudósítás, cikk, interjú született.

A 2015 májusában meghirdetett verseny eredményhirdetésén Lővei Andrea, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának vezetője örömét fejezte ki, hogy milyen következetesen, színvonalasan és lelkiismeretesen foglalkoztak választott témájukkal és gratulált a nyertes csepeli Jedlik Ányos Gimnázium The Ice/Bear Project csapatának.

Diákreporters záróesemény 3
Fotó: Prime Time Communications

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő személyesen is jelen volt a verseny korábbi szakaszában megrendezett európai uniós tematikájú iskolanapon, így testközelből is bepillantást nyert a programba. Kiemelte, hogy a csepeli diákoknak ez a mai nap nem a közös munka végét, hanem a kezdetét jelenti. Ezzel visszautalt a nyertes csapat beszámolójában tett ígéretére, miszerint továbbra is szeretnének témájukkal, a környezetvédelemmel a későbbiekben is foglalkozni, cikkeket, tudósításokat készíteni és felhívni a saját környezetük figyelmét is a kérdéskör fontosságára.

A rendezvény szervezéséért és lebonyolításáért felelős Prime Time Communications munkatársai, Bogádi Judit és Székely Réka, elmondták, hogy a pályázat célja az volt, hogy közelebb hozzák a fiatalokhoz az uniós témákat és magát az Európai Parlamentet és a média iránt érdeklődő diákoknak terepet adni kreativitásuk kibontakoztatására. A The Ice/Bear Project csapat kreativitásával emelkedett ki a többi pályázó közül. Témájuk a környezetvédelem volt, melyet számos szemszögből körüljártak.

Diákreporters záróesemény 4
Fotó: Prime Time Communications

Látogatást tettek a csepeli piacon, interjúkat készítettek témájukban az utca embereivel, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézetének munkatársaival, a Levegő Munkacsoport egyik tagjával, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnökével, voltak az ELTE Analitikai Kémiai Tanszékén, látogatást tettek a Vízművek Központi Szennyvíztisztító telepén. A Diák rEPortes győztes csapatának tagjai Kiss Enikő, Magos Norbert, Ruha Tábita és Virga Szabolcs; nyereményük egy 3 napos amszterdami utazás.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.