Szabina
-2 °C
15 °C

Az EU szankciókon gondolkozik a macedón belpolitikai válság miatt

2016.04.22. 13:52

Az Európai Unió szankciókat fontolgat olyan macedón politikusok ellen, akik akadályozzák az immár két éve húzódó macedóniai belpolitikai válság megoldását, közölte csütörtökön egy névtelenül nyilatkozó uniós tisztségviselő. Az illetékes szerint ezek a büntetőintézkedések beutazási korlátozást és vagyonbefagyasztást is magukban foglalnának.

Az uniós tisztségviselő kijelentette, az Európai Unióval folytatott párbeszéd előfeltétele, hogy Gjorge Ivanov macedón elnök vonja vissza a belpolitikai válságot okozó lehallgatási botrány gyanúsítottjai, vádlottjai és elítéltjei esetében életbe léptetett amnesztiarendeletet.

A neve elhallgatását kérő tisztségviselő azt követően beszélt erről, hogy Maja Kocijancic, az Európai Bizottság szóvivője bejelentette, lemondták a macedóniai belpolitikai válság megoldását célzó, Bécsbe tervezett pénteki tárgyalásokat.

A tervek szerint Johannes Hahn uniós bővítési biztos, valamint három európai parlamenti képviselő közvetítésével rendezték volna meg a macedón pártok képviselői közötti találkozót az osztrák fővárosban. A legfőbb ellenzéki pártnak számító Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) azonban végül közölte, csak abban az esetben vesznek részt a bécsi tanácskozáson, ha az államfő visszavonja az amnesztiáról szóló vitatott döntését, írja az MTI.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
4995 Ft
4246 Ft