Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Indul az olasz választásokon az EP szociáldemokrata frakcióvezetője

2018.01.31. 23:44

Gianni Pittella, az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakcióvezetője hivatalosan is bejelentette, hogy indul a márciusi olasz parlamenti választásokon. A tájékoztatás szerint Pittella az olasz Demokrata Párt listáján fog szerepelni, de egyelőre nem mond le sem frakcióvezetői tisztségéről, sem képviselői mandátumáról az EP-ben.

A március 4-i választásokig párttársa, a német Udo Bullman fogja helyettesíteni a szociáldemokrata képviselőcsoport élén. Ha pedig megválasztják Olaszországban, akkor sajtóhírek szerint hivatalosan is új elnököt választ majd a frakció. Erre a szakértők Bullman mellett elsősorban a szlovén Tanja Fajont tartják esélyesnek.

„A közelgő választások Olaszország mellett egész Európának fordulópontot jelentenek. A Demokrata Párt az utolsó védőbástya, amely megakadályozhatja, hogy az ország a jobboldali populista, idegengyűlölő erők kezére kerüljön" – mondta brüsszeli sajtótájékoztatóján Pittella. Az olasz politikai helyzetről itt írtunk bővebben>>>

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.