Szabina
-2 °C
15 °C

Andrej Plenković: Előre és nem visszafele kell haladunk

2018.02.06. 19:39

Leo Varadkar ír kormányfő után Andrej Plenković volt a második uniós vezető, aki az Európa jövőjét érintő legfontosabb kérdéseket kedd reggel megvitatta az Európai Parlamenttel, írja a testület közleménye. A horvát kormányfő elmondta:

Előre és nem visszafelé kell haladunk. Horvátország azért lépett be az Európai Unióba, hogy partnereinkkel közösen egyenlő államokon, polgárokon és lehetőségeken alapuló Európát építsen.

Szerinte a növekedés, a felzárkózás és a tagállamok egyenletes fejlődése egyaránt kiemelten fontos, a tagsággal járó előnyöket a polgároknak a bőrükön kell érezniük. Továbbá felhívta a figyelmet az oktatási, kutatási, fejlesztési befektetések, valamint az állampolgárokat védő pénzügyi stabilitás fontosságára.

A frakcióvezetők többsége üdvözölte a miniszterelnök felszólalását és egy demokratikusabb Európára vonatkozó felhívását, hozzátéve, hogy Horvátország szakítása saját problematikus múltjával remek példa arra, hogy kemény munkával és kitartással lehetséges biztató európai jövőt teremteni.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.