Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Európai Parlament Nőjogi és esélyegyenlőségi bizottsága Magyarországra látogatott

2018.02.14. 16:43


Az Európai Parlament Nőjogi és esélyegyenlőségi bizottsága február 12-14. között Magyarországra látogatott. A delegáció vizsgálta az Isztambuli egyezmény ratifikációjának állapotát, a szexuális és reprodukciós jogok helyzetét, a nők politikai-gazdasági szerepvállalását, a munka-magánélet egyensúlyát és a roma nők helyzetét – írja az EP sajtóközleménye.

A delegáció civil szervezetek képviselőivel és Mészáros Árpáddal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetközi és EU-s ügyekért felelős helyettes államtitkával találkozott. A küldöttek sürgették a kormányt, hogy ratifikálják az Európa Tanács isztambuli egyezményét, amely a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzése és felszámolása mellett áll ki.

Maria Noichl, a delegáció vezetője szerint a női egyenjogúságért küzdő civil szervezetek munkáját sokszor szándékosan nehezítik, sőt akár kriminalizálják. Aggasztónak nevezte az egyetemek kutatási és gondolkodási szabadságára irányuló támadásokat is.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.