Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az EP megvitatta, mi legyen a brexit után

2018.03.13. 12:32

A jövőbeli kapcsolatokra vonatkozó megállapodásnak tiszteletben kell tartania az EU egységét, a közös piacot és a négy szabadságot, hangsúlyozták az EP-kévpiselők a Jean-Claude Juncker bizottsági elnökkel és az EU főtárgyalójával, Michel Barnier-vel a brexitről folytatott keddi vitában. Ezért egy társulási megállapodást tartanának a megfelelő formának.

Szerintük a megállapodásnak úgy kell megőriznie az Unió jogrendjét, hogy nem ad lehetőséget arra, hogy a másik fél kedvére válogathasson az előnyök és kötelezettségek között.

A vita során a képviselők az állampolgári jogok, pénzügyi kötelmek és az ír határ kérdése ügyében közös kötelezettségvállalásra szólítottak fel, amelyeket a kilépési megállapodásba kell foglalni még az átmeneti időszak kezdete előtt. (Európai Parlament Tájékoztatási Irodája)

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.