Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az EB javasolja a Japánnal és Szingapúrral kötött uniós egyezmények aláírását

2018.04.19. 19:41

Az Európai Bizottság javaslatot tett a Japánnal, illetve Szingapúrral létrejött uniós szabadkereskedelmi egyezmények aláírására. Az EB ezzel az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács elé terjesztette a két egyezményt, a jóváhagyás után pedig megküldi majd az Európai Parlamentnek, arra törekedve, hogy a megállapodások még a bizottság mandátumának jövő évi lejárta előtt hatályba lépjenek.

Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos kiemelte: „Japánnal és Szingapúrral határozottan síkra szállunk a nyílt, szabályalapú és méltányos kereskedelmi rend védelmében", írja az MTI. Jyrki Katainen, az EB munkahelyteremtésért felelős alelnöke szerint a megállapodások kedvező hatással lesznek az exportőrökre, a munkavállalókra, a fogyasztókra, például megszüntetik a Japánba irányuló uniós kivitelre kivetett évi egymilliárd eurós vámok többségét, valamint elhárítanak sok régóta fennálló szabályozási akadályt.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.