Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az EP-elnöke Orbán Viktorral találkozott a Parlamentben

2018.06.04. 10:44

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délelőtt az Országházban fogadta Antonio Tajanit, az Európai Parlament elnökét. A megbeszélésen részt vett Paolo Barelli, az európai úszószövetség (LEN) elnöke is, aki a LEN kongresszusára érkezett Budapestre. A felek a sporttal kapcsolatos eszmecserén túl aktuális európai politikai témákról is tárgyaltak, elsősorban az EU következő költségvetési ciklusáról. Ennél több nem derült ki a megbeszélésről.

A LEN-kongresszuson Tajani először a sport fontosságáról szólt, amely szerinte az ősi idők óta egy a kultúrával és a békével. „A sport a határokon átívelő csodálatos tevékenység, egyszersmind az ember saját határainak feszegetéséről is szól" – mondta az Európai Parlament elnöke, aki hozzátette: a sportszektor az Európai Unió GDP-jének három százalékát állítja elő évente, öt és fél millió embernek ad munkát, és kiemelkedően fontos az egészség javításában is.

„A LEN-nek köszönhetően az úszás egyre fontosabb sportággá válik Európában, ugyanakkor azt is tudjuk, az úszósport nem csupán az egészség szempontjából fontos, de életmentő képesség is. Éppen ezért teljes mértékben támogatom a LEN új programját" – jelentette ki Tajani, aki meghívta a szövetség képviselőit Brüsszelbe, hogy az EU döntéshozói előtt is mutassák be kezdeményezésüket.

„Számtalan igen fontos, sporthoz kapcsolódó program fut az Európai Unióban, amelyek költségvetését éppen megduplázni készülünk a következő ciklusban, úgy gondolom, ebből a támogatásból a LEN programjának is részesülnie kell" – zárta beszédét az EP elnöke. (MTI)

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.