Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Washingtonban tárgyal Juncker és Trump a transzatlanti kereskedelmi kapcsolatokról

2018.07.17. 22:36

Az Európai Bizottság elnöke július 25-én Washingtonba utazik, hogy tárgyaljon Donald Trump amerikai elnökkel, derül ki az Európai Bizottság közleményéből. Jean-Claude Juncker és Trump legfőképpen a transzatlanti kereskedelmi kapcsolatokról és szorosabb gazdasági együttműködésről fog tárgyalni. A tárgyaláson szó lesz még az EU és az Egyesült Államok közti együttműködés elmélyítéséről a kül- és biztonságpolitika valamint terrorellenes hadműveletek terén. 

A tárgyalást azután tartják, hogy Trump kereskedelmi háborút hirdetett az EU és Kína ellen. Az amerikai elnök június elején védővámot vezetett be az acélra és az alumíniumra az USA három legnagyobb kereskedelmi partnere, Kanada, Mexikó és az EU ellen. Másfél hete pedig büntetővámok léptek érvénybe Kína ellen. Az amerikai elnök ezen kívül az USA egyik legnagyobb gazdasági ellenfelének nevezte az Európai Uniót egy hétvégi TV-interjúban.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.