Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A leváltott katalán elnök felkerülhet a flamand nacionalisták EP-listájára

2018.08.03. 08:59

Carles Puigdemont leváltott katalán elnök felkerülhet jövőre a flandriai nacionalista Új Flamand Szövetség (N-VA) európai parlamenti (EP-) listájára. A Het Laatste Nieuws belga napilap arról számolt be névtelenséget kérő források alapján, hogy a párt számos tagja azt szeretné, ha a Belgiumba múlt hétvégén visszatért Puigdemont is felkerülne az EP-listára.

A lap értesülései szerint az ügyben még nem született hivatalos párthatározat, az N-VA azonban már megkereste a katalán politikust, hogy érdekelné-e a lehetőség, írja az MTI.

Puigdemont több társával Belgiumba menekült, a spanyol hatóságok azonban európai elfogatóparancsot adtak ki ellenük. A volt elnököt ennek alapján őrizetbe vették Németországban, ahol a bíróság végül úgy döntött, hogy lázadás miatt nem lehet kiadni, de a hűtlen kezelés miatt igen. Azóta visszavonták az európai elfogatóparancsot, így Carles Puigdemontot nem fenyegeti őrizetbe vétel Spanyolországon kívül.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.