Örs, Stella
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Letakarták az III/II-es exügynök arcát az SZDSZ-es plakátokon

2009.05.20. 14:08 Módosítva: 2009.05.20. 14:08
Hétfőig egy III/II-es exügynök arca szerepelt az SZDSZ óriásplakátjain Csepelen, Kál Károly buzdította a választókat, hogy vegyenek részt az EP-választáson. Keddre a plakátokról eltűnt a politikus, az SZDSZ kampányfőnöke magyarázkodásra kényszerült.

Egy volt belbiztonsági kémelhárító buzdította a választókat Csepelen arra, hogy vegyenek részt a június 7-i európai parlamenti választásokon, és szavazzanak az SZDSZ-re, keddre azonban a plakátokat kicserélték, eltűnt róluk Kál Károly arcképe, számolt be a Csepel.info.

Fotó: Csepel.info

Az EP-választásokra készült óriásplakátokon hétfőig Kál Károly, az SZDSZ országos tanácsának tagja, a párt XXI. kerületi szervezetének elnöke szerepelt, és azt hirdette, hogy az SZDSZ az EU segítségével megújítja a Kis-Duna partját.

Az új plakátokon „Szavazz a kirekesztés ellen! Egy vagy, de nem vagy egyedül" – felirat szerepel.

D  YT20090520020

Kál Károly a Belügyminisztérium III/II-es csoportfőnökség kémelhárítási szakszolgálatának hivatásos állományában szolgált 1973-tól. A rendszerváltás után, 1994-1998 között az MSZP önkormányzati képviselője volt Csepelen. 1998-2002 között függetlenként dolgozott, majd 2006-ban átvette a helyi SZDSZ-szervezet irányítását.

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke azt mondta kedd reggel az Infó rádiónak, hogy azt kérték, ragasszák le a plakátokat, keddre ezért tűnt el Kál Károly arcképe a csepeli óriásplakátokról. „Finoman szólva nem szerencsés ez a dolog" – fogalmazott a kampányfőnök.

Horn Gábor hangsúlyozta, hogy Kál Károly nem képviselőjelölt az SZDSZ EP-listáján. „Magyarázkodásként azt tudom mondani, hogy nincs igazán hatásunk a helyi csoportok munkájára."

Kifejtette, hogy az ilyen és hasonló ügyek azt bizonyítják, hogy mennyire nagy szükség van a múlt tisztázására. Azt mondta, eddig ők sem ismerték Kál Károly múltját, így most annyit tudnak tenni, hogy azonnal lépnek. Az SZDSZ még megfontolja, hogy a plakátok leragasztásán túl szükség van-e további lépések megtételére.