16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

További magyar törvényeket tekint át a Velencei Bizottság

2012.01.25. 22:16 Módosítva: 2012.01.25. 22:16

További magyar sarkalatos törvényeket tekint át az Európa Tanács (ET) égisze alatt működő, Velencei Bizottság nevű független jogi szakértői testület - közölte szerdán az MTI-vel Harangozó Gábor szocialista országgyűlési képviselő, aki részt vesz az ET parlamenti közgyűlésének strasbourgi plenáris ülésszakán.

Az ET figyelme eddig három, kiemelkedően fontos törvényre irányult: az egyházakról szóló, a választási, valamint a bírák jogállásáról szóló törvényre.

Harangozó Gábor szerint a parlamenti közgyűlés monitoring bizottsága úgy döntött: a Velencei Bizottság átnézi az információs szabadságról, az alkotmánybíróságról, az ügyészségről, valamint a család- és a kisebbségvédelemről szóló törvényt is.

A monitoring bizottság február 16-17-én két tagú jelentéstevő küldöttséget meneszt Magyarországra.

Braun Márton fideszes országgyűlési képviselő, az EP parlamenti közgyűlésének ülésszakán részt vevő magyar delegáció vezetője az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta: a sarkalatos törvényeknek az előző év végén lezárult megalkotásával kialakult az az új magyar jogrend, aminek a legfontosabb elemeit az Európa Tanács jogi szakértői természetes módon át kívánják tekinteni. A magyar fél teljes mértékben együttműködik az Európa Tanáccsal és a Velencei Bizottsággal.  • Tippek
  • Bankszámla