Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Külföld

Bécsi cukrászda

 • 2010. február 3., 10:18

  Síkideg lett a balkániaktól az EU

  A görög kormány csalt a számokkal, a bolgár biztosjelölt pedig alkalmatlannak tűnt. Az eszkimók beperelték Brüsszelt. Az észtek jövőre eurót kaphatnak.
 • 2010. január 9., 08:22

  A spanyolok átvették a vezetést

  Az EU új madridi vezetésének osztozkodnia kell a dicsőségen egy belgával, és még 10 évre szóló gazdasági tervet is össze kell tákolni. Az előző közös stratégia bedőlt.
 • 2009. november 3., 07:58

  Nagy helyezkedés indult Európa első állásáért

  Az EU elnöki székéért pályázó nem árt ha északi, ha jobboldali, ha kicsi országból való, és egyre biztosabb, hogy nem hívhatják Tony Blairnek.
 • 2009. október 8., 12:00

  Barroso zöld nyakkendőben parádézott

  Jól kezdődött az ősz az Európai Bizottság elnökének. Újraválasztották és már csak a cseh elnökön múlik az EU belső reformjának a sikere. A válság is véget érhet.
 • 2009. július 31., 07:44

  Európa megint az írekre vár

  Az EU ott topog, ahol tavaly tavasszal: várja az ír igent saját működési szabályzatára. A munkanélküliség nő, a cseh elnökséget bántották, de Izland beléphet.
 • 2009. május 12., 07:28

  Náboboknak tejel az EU

  Tavaly az agrártámogatásokból óriási pénzt szakítottak a multik és a nagybirtokosok. Az EP búcsúzóul megvédte a fájlcserélőket.
 • 2009. április 8., 00:16

  Öntik a pénzt

  Csomagokkal és bő kézzel felduzzasztott hitelkeretekkel küzd az EU a válság ellen. Az uniót vezető cseh kormány megbukott, a magyar kormányfő lemondott, Románia hitelt kért.
 • 2009. március 4., 15:42

  A magyarok egyék meg, amit főztek

  Nem kellett Gyurcsány segélyterve se a visegrádiaknak, se a nyugatiaknak. Az EU egész gazdasága nagy bajban van. A cseh elnök kiakakasztotta az EP-képviselőket.
 • 2009. február 7., 07:43

  Ez Csehszlovákia dicsőséges januárja volt

  Csehország a soros elnök, Szlovákia bevezette az eurót. A válság miatt zavargások törtek ki Európa keleti végein, Magyarország miatt aggódnak nyugaton.
 • 2009. január 9., 12:46

  Zöld december volt Európában

  Történelmi egyezményt fogadtak el a környezetbarátabb Európáról. A magyarok szerint a leghaszontalanabb a tagság, pedig Sarkozy épp velünk példálózott.
 • 2008. december 6., 10:59

  Mindenki eurót akar

  A válság vonzóvá tette a közös pénzt, már Londonban sem tabu a font lecserélése. Az EU-t is elérte a recesszió, és nagy csomag készül ellene. Az írek torkán lenyomnák Lisszabont.
 • 2008. november 4., 10:02

  Mi lettünk a szegény rokon

  Magyarország az EU-tagság nélkül nem kaphatott volna ekkora hitelkeretet, de a segítségnek gyámkodás az ára. Azért a lengyeleket is kinevették a válságról szóló csúcson. Jön a 12 bölcs.
 • 2008. október 2., 18:51

  Amerika rothasztja Európát?

  A pénzügyi válság és a Lisszaboni Szerződés bukása miatt is az USA-t támadták Európa vezetői. A strasbourgi ülések alatt fellendül a helyi szexipar.
 • 2008. augusztus 29., 12:07

  Bulgária büntetésben, az oroszokkal meg mi legyen

  Szerbia aranyos, Grúzia szegény, Bulgária rossz, az írek találjanak ki valamit, ki kell találni valamit az oroszok ellen, az Aland-szigetek zsarol.
 • 2008. július 4., 16:15

  Meg kell venni kilóra az európaiakat

  A lisszaboni szerződés bukásával válságba került az EU. A kibontakozás a megvesztegetés lehet: az unió jóléti intézkedésekre készül. Közben megszavazták a több túlórát is.
 • 2008. június 3., 11:00

  Kevesebb pénzt ad az EU II. Erzsébetnek

  Az új agrártámogatási rendszer nagy vesztese a brit királyi család. Készül az első büntetőjogi szabály. Egyre félelmetesebbek az ír választók. Ez történt májusban az EU-val.
 • 2008. május 6., 09:09

  Európa az írek és a szerbek urnáitól retteg

  Ha az írek leszavazzák a reformszerződést, akkor az EU súlyos válságba kerül. Ha Szerbiában nyernek a radikálisok, akkor háború jöhet. Brüsszel retteg a népszavazásoktól.
 • 2008. április 10., 17:59

  Európa zöld erővel akarja megváltani a világot

  Hogyan lehetnek egy öregedő és drágán termelő, juttatásokkal elkényesztett kontinens lakói sikeresek? Ha okosak lesznek és kitalálják, hogyan lehet olaj és gáz nélkül élni. Az EU kitalálta feladatát a következő 10 évre.
 • 2008. március 7., 16:35

  Cseh árulás, pórul járt Microsoft

  A csehek Brüsszel háta mögött lepaktáltak Amerikával. A németek fúrják a franciák afrikai nyomulását. EU hónapról-hónapra.
 • 2008. február 5., 13:30

  Az EU mostani kedvencei: szerbek és fájlcserélők

  Lesznek itt még jelentős irányelvek! Az Index mostantól havonta megírja, hogy mi történt az Európai Unióban.