Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Telefonon szavazhatnak az észtek a majdani eurós érmékről

2004.12.11. 17:50
Szombaton zárul a telefonon szavazás a balti állam érmesorozatáról. A tízféle változatra vezetékes telefonról három, mobiltelefonról viszont csak egy szavazatot küldhettek az észtek.
Telefonos szavazással dönthetnek az észtek az ország majdani euróérméinek mintájáról. Vezetékes és mobiltelefonról tízféle érmesorozatra lehet szavazni a balti államban.

#alt#
Érem tervezetek
A visszaélések elkerülése végett azonban limitálják az egy hívószámról leadható voksok számát, így vezetékes telefonról három, mobiltelefonról viszont csak egy szavazatot lehet küldeni.

Egy hét állt az ország polgárainak rendelkezésére, hogy kiválasszák leendő aprópénzük mintázatát. A terveket az interneten tették közzé, bemutatva az egy- két- és az öteurós, valamint az egy-, két- öt-, tíz-, húsz- és ötvencentes lehetséges változatait. A szavazás szombat este zárul, emlékeztet a Havariapress.

A tíz sorozatban többek között virágmintás, címeres, szövegmontázsos, ősi motívumokkal díszített, futurisztikus, az ország térképét ábrázoló, valamint híres észt épületeket bemutató tervezetek szerepelnek.