Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Euroszkeptikus brüsszeli tudósító lenne Lovas István

2004.07.15. 11:10
Igaz a hír, hogy a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának posztjára pályázik Lovas István, aki egyelőre még nem gondolkozik azon, mire fordítaná a figyelmét, ha ő jutna ki az EU fővárosába a hat aspiráns közül. A Magyar Nemzet egyik munkatársától úgy tudjuk, a szerksztőségben már tényként kezelik, hogy Lovas lesz a kiválasztott.
Öt kollegájával együtt pályázik a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának posztjára Lovas István, akit a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának jegyzetírójaként is ismerhetünk. Kérdésünkre, hogy mely munkatársaival együtt pályázik az állásra, a publicista így válaszolt: "Fogalmam sincs, ki a többi, és nem is érdekel."

Lovas annak ellenére vállalná a brüsszeli tudósító szerepét, hogy sokszor hangot adott és ad euroszkeptikus nézeteinek. Ő maga ezt így látja: "Csak a posztkommunista országokban szokás, hogy olyanok mennek Brüsszelbe tudósítani, akik az ottaniak fenekét nyalják. A brit lapok tizenhárom tudósítója között például csak egy van, aki nem euroszkeptikus, a Guardian munkatársa."

Lovas egyelőre nem gondolkodik azon, hogy jövendő tudósítóként a brüsszeli politikai élet mely területére fordítaná figyelmét, mint mondta, majd akkor kezdi el ezen törni a fejét, ha biztos lesz, hogy ő mehet Brüsszelbe.

Biztos befutó

A Magyar Nemzetben már egy ideje tényként kezelik, hogy a hat jelentkező közül Lovas István lesz a brüsszeli tudósító, tudtuk meg a lap egyik munkatársától. A döntés állítólag nagy megrökönyödést váltott ki, mivel Lovas az informátor szerint az utóbbi években nem dolgozott a szó eredeti értelmében vett újságíróként.