Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Euroszkeptikus brüsszeli tudósító lenne Lovas István

2004.07.15. 11:10
Igaz a hír, hogy a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának posztjára pályázik Lovas István, aki egyelőre még nem gondolkozik azon, mire fordítaná a figyelmét, ha ő jutna ki az EU fővárosába a hat aspiráns közül. A Magyar Nemzet egyik munkatársától úgy tudjuk, a szerksztőségben már tényként kezelik, hogy Lovas lesz a kiválasztott.
Öt kollegájával együtt pályázik a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának posztjára Lovas István, akit a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának jegyzetírójaként is ismerhetünk. Kérdésünkre, hogy mely munkatársaival együtt pályázik az állásra, a publicista így válaszolt: "Fogalmam sincs, ki a többi, és nem is érdekel."

Lovas annak ellenére vállalná a brüsszeli tudósító szerepét, hogy sokszor hangot adott és ad euroszkeptikus nézeteinek. Ő maga ezt így látja: "Csak a posztkommunista országokban szokás, hogy olyanok mennek Brüsszelbe tudósítani, akik az ottaniak fenekét nyalják. A brit lapok tizenhárom tudósítója között például csak egy van, aki nem euroszkeptikus, a Guardian munkatársa."

Lovas egyelőre nem gondolkodik azon, hogy jövendő tudósítóként a brüsszeli politikai élet mely területére fordítaná figyelmét, mint mondta, majd akkor kezdi el ezen törni a fejét, ha biztos lesz, hogy ő mehet Brüsszelbe.

Biztos befutó

A Magyar Nemzetben már egy ideje tényként kezelik, hogy a hat jelentkező közül Lovas István lesz a brüsszeli tudósító, tudtuk meg a lap egyik munkatársától. A döntés állítólag nagy megrökönyödést váltott ki, mivel Lovas az informátor szerint az utóbbi években nem dolgozott a szó eredeti értelmében vett újságíróként.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!