Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Küldjön képet az egyesülő Európáról!

2004.04.29. 17:18
Drága Leendő Európai Olvasók!

Korhű ruhába öltözött huszárokkal kürtöskalácsot eszegetni az egy dolog. De azt látni, hogyan művelik mindezt a csehek vagy a szlovákok, az már garantáltan szórakoztató. Nem beszélve a lett tűzijátékról, a szlovén sertésfuttatásról és a legendás lengyel breaktáncbemutatókról.

André Kertész, sírni fogsz!

Éppen ezért kérjük Önöket, hogy ne hagyják otthon a digitális kamerát, ha a sors, egy multinacionális korporáció vagy mondjuk egy gáláns keresztrejtvényújság jóvoltából valamelyik most csatlakozó országban töltik a pénteket és a szombatot. Sőt, tovább megyünk, ne csak kattintsanak, de küldjék is el a legjobb képeket nekünk. Hogyan mulat egy telivér, ugyanakkor EU-konform máltai? Létezik akkora véralkoholszint, amikor egy litván is az eszét veszti? Hogyan rázzák a loboncot a csatlakozáspárti szlovák halálmetálosok? Sosem tudjuk meg, ha Ön nem küld róla képet. A fotókat ráadásul nem tartjuk meg magunknak, hanem iziben közzé tesszük, hadd rettegjenek az egyelőre kimaradók.

Van érzékünk a kisebb távlatok iránt is, ezért ugyanilyen lelkesen várjuk a magyar vidék önfeledt eszméletvesztésének életképeit. A kezünk messzire elér, de mégis meglehet, hogy a tekintetünk elsiklik egy jól sikerült sátoraljaújhelyi kumiszhajítás felett. Kivéve, ha Ön dokumentálja a történteket, aztán elküldi a képeket.

A túlművelt internetezőket arra kérjük, hogy a képeket töltsék fel valamelyik ingyenes tárhelyre és az url-t küldjék el az Indexnek. De persze egyáltalán nem baj, ha Önnek nincs kedve ilyesmihez, a fotókat egyszerűen juttassa el az eufotok@mail.index.hu címre, mi meg jól kitesszük a címlapra. Aki szeret képaláírást írni, hát ne fékezze magát, de természetesen ez sem feltétel. Azt azért jelezzék, hogy hol és mikor készült a leleplező dokumentum.

Kellemes kirándulást kívánunk a tudatmódosító hungarikumok világába, és kattintsanak sokat!