Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Becsomagolják a budapesti hidakat

2005.02.25. 08:08
A csatlakozás első évfordulójára, május 1. és 9. között felöltöztetik a fővárosi hidakat – írja a Népszava. A nyertes ötletek benyújtói hidanként fél-fél millió forintot kaphatnak terveikért. Esőálló és forgalombarát ötleteket vár a kormány.
Felöltözteti a budapesti hidakat az európai uniós csatlakozás első évfordulójára a kormány. A Miniszterelnöki Hivatal tervei szerint május 1. és 9. között, az ünnepi hangulat megteremtésére egyéni dekorációt kap az Árpád híd, a Margit híd, a Lánchíd, az Erzsébet híd, a Szabadság híd, a Petőfi híd és a Lágymányosi híd.

A MeH pályázati kiírása szerint a dekorációknak a magyar múltról, jelenről és jövőről, a hagyományokról és korszerűségről, Magyarország európai jelenlétéről, illetve az összefogásról kell szólniuk.

A kormány olyan installációs ötleteket vár, amelyek legalább tíz napig bírják az időjárás viszontagságait, és csak minimális mértékben akadályozzák a forgalmat. A nyertes ötletek benyújtói hidanként fél-fél millió forintot kaphatnak terveikért.