Jenő
-3 °C
6 °C

Tovább egyeztet az Országgyűlés az EP-képviselők jogállásáról

MTI
2003.09.22. 17:12
További négypárti egyeztetésre van szükség az Országgyűlésben az európai parlamenti kéviselők jogállásáról. Tabajdi Csaba, az OGY integrációs bizottságának szocialista vezetője szerint az előterjesztésnek ez a része "nem megfelelő és nem olyan sürgős", mint a képviselők választásáról szóló rész.

A törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványok közül a kormány és a bizottság is elutasította a nyílt listás választásra, az Európai Parlamentbe való bejutáshoz szükséges küszöb csökkentésére, valamint az újraszámlálásra vonatkozó képviselői indítványokat.

A bizottság támogatta Avarkeszi Dezső MSZP-s képviselő indítványának általános vitára bocsátását, amely a polgárok személyi adatainak és a lakcímének nyilvántartásáról szóló törvényt módosítaná. A javaslat a jövő évi európai parlamenti választások előkészítése érdekében az EU-tagállamok és a csatlakozó országok állampolgárainak névjegyzékbe vételéhez szükséges átmeneti rendelkezéseket határozza meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?