Árpád
-2 °C
3 °C

Herényi: Magyarország áll a legrosszabbul

MTI
2003.09.22. 17:35
Magyarországon mentek el az emberek a legkisebb arányban szavazni az európai uniós csatlakozásról, és a tájékozottsága is a magyaroknak a legrosszabb a közösségről a csatlakozó országok közül - mondta Herényi Károly MDF-es képviselő az Országgyűlés hétfői ülésén. A frakcióvezető napirend előtti felszólalásában bírálta, hogy a minisztériumok legtöbbje önállóan folytat EU-kampánykommunikációt, a feladatra létrehozott alapítvány megkeresése nélkül. Rámutatott arra is, hogy az alapítvány a szükséges dupláját költötte a népszavazási kampányra. A képviselő szerint az államháztartás hiánya és az ország adósságállománya miatt hazánk áll a legrosszabbul a belépésre készülő országok között.

Az ellenzéki képviselő felvetéseire Baráth Etele, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára válaszolt. Elmondta, hogy a kormány célul tűzte ki az államháztartási hiány 3,8 százalékra mérséklését, ami a csatlakozásra váró országok között egyedülálló mértékű lenne és egy felmérésre hivatkozva kijelentette, hogy a magyarok tájákozottsága az unióról nem sokkal marad el a tagállamok polgáraitól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?