Jolán
2 °C
4 °C

Orbán: Az EP-választásokon a magyarországi történésekről is szavazunk

MTI
2003.09.28. 22:51
A jövő évi európai parlamenti választáson az emberek kifejezhetik véleményüket a Magyarországi történésekről is - mondta Orbán Viktor vasárnap Kápolnásnyéken, a Velencei-tó környéki polgári körök rendezvényén.

Tizenhárom év óta először lesz lehetőség arra, hogy két évvel az országgyűlési választások után "igazi, valóságos választáson mondhassunk véleményt arról, hogyan mennek az országban a dolgok" - hangoztatta a Fidesz elnöke. A volt kormányfő szerint a jövő évi "nagy megmérettetés az egyetlen alkotmányos lehetőség" arra, hogy változtatni lehessen Magyarországon "a dolgok menetén".

Hozzátette: a 2004. június 13-i választáson két kérdésben kell dönteni. "Választ kell adni arra, hogy kiket küldjünk az Európai Unió parlamentjébe, és azt is ki fogjuk mondani a szavazatunkkal, hogy akarunk-e változtatni a dolgok menetén. Az azt követő időszakban minden attól függ, hogy milyen véleményt mondtunk" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?