Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Az agrártárca megfelelt a legtöbb brüsszeli kritikára

MTI
2003.12.02. 16:18
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium már orvosolta az Európai Bizottság idei országjelentésében a mezőgazdasággal kapcsolatban megfogalmazott kifogások nagy részét - közölte Szanyi Tibor kedden, az Országgyűlés integrációs bizottságának ülésén.

Megvan a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal működését rendező jogszabály, eljutott Brüsszelbe a vidékfejlesztési terv mezőgazdaságra vonatkozó, hiányolt koncepciója, és az integrált irányítási és ellenőrzési rendszer informatikai projektje is a "megvalósulás felé halad", mivel szerződés köttetett a Hewlett Packard magyarországi érdekeltségével - fejtette ki a szaktárca politikai államtitkára.

Hangsúlyozta, hogy a jogharmonizáció és az állategészségügyi kérdések megoldása is folyamatos. Az államtitkár elmondta, hogy az élelmiszerbiztonsági szempontból nem megfelelő üzemeket a kormány be fogja záratni "minden teketória nélkül".

Képviselői kérdésekre válaszolva közölte: a gazdáknak járó kifizetésekre már megvannak a források, és azt a gazdálkodók meg is fogják kapni.