Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Dávid: az EP-választáson nem a kormányzás a tét

MTI
2004.03.20. 15:32
Az "összefogás, a normális Magyarország listájának" nevezte Dávid Ibolya a keresztény-konzervatív pártok szövetségének európai parlamenti listáját az MDF szombati kampánynyitó nagygyűlésén. "A Magyar Demokrata Fórum és szövetségesei a normális, európai Magyarországot kívánják képviselni az Európai Parlamentben" - mondta a párt elnöke, listavezetője a Nemzeti Sportcsarnokban. Az ellenzéki politikus szerint "a júniusi EP-választás tétje nem az, ki lesz kormányon és ellenzékben". "(...) mi a 2004-es választási sikerrel elérhetjük, hogy a következő megmérettetésre, de legkésőbb 2006-ra egy kényelmes többség érezze a korszerű konzervatív-keresztény gazdaság-, társadalom- és nemzetpolitika (...) biztonságát" - jelentette ki Dávid Ibolya. Az MDF elnöke hangsúlyozta: "ez a záloga a mai kormányzat leváltásának, ez a záloga annak, hogy Magyarországnak egy jobb koalíciós kormánya legyen".

Dávid hzozzátette: az MDF egy olyan normális Magyarországról akar képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe, "ahol nem a gazdaságot, a törvényeket, a költségvetést csűrik-csavarják addig, míg le nem silányul a kétes politikai szándékok színterére", hanem ahol a politika képes szolgálni a gazdaságot, ezáltal az emberek boldogulását.

A kampánynyitó nagygyűlésen a szövetséges pártok vezetői: Deák József, a Független Kisgazdapárt, Szabó József, a Magyar Demokrata Néppárt elnöke és Császár Antal, a Vállalkozók Pártjának elnöke egybehangzóan fogalmazta meg, hogy Magyarország uniós csatlakozása történelmi pillanat, normalizálni kell a hazai közélet viszonyait, és "meg kell akadályozni, hogy a közélet két párt öncélú küzdelmének terepévé váljon".