Hermina
15 °C
27 °C

MSZP: az államadósság nem feltétlenül jelent többletterhet a lakosságnak

MTI
2004.03.25. 18:01
Magyarország államadóssága nem éri el a maastrichti követelményekben meghatározott legmagasabb szintet, és ha a hitelt jó célra fordítják, akkor nem jelent a lakosságnak többletterhet a törlesztés - közölte Göndör István szocialista képviselő csütörtökön az MTI-vel.

"Rogán Antal fideszes politikus továbbra sem tiszteli a tényeket, riogatja, félrevezeti az embereket, és szándékosan megzavarja a nyugalmukat" - mondta az MSZP-s honatya. Göndör István arra reagált, hogy Rogán Antal csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az államadósság, "ha így duzzad napról napra tovább, 2007-re maga alá temeti Magyarországot".

A Fidesz 2003 végén a költségvetési hiánnyal akart hisztériát kelteni. Ma ismertek a tényszámok, amelyek igazolják a kormány várakozásait: folyamatosan nő az ipari termelés, dinamikusan nő az export és emelkedik a feldolgozóipari beruházás mértéke - közölte a szocialista képviselő. A Magyar Nemzeti Bank a napokban kamatcsökkentéssel igazolta vissza a hét-nyolc hónapja tartó pozitív változásokat - tette hozzá a politikus. Az államadósság a GDP 60 százaléka alatt van - mondta.