Ágnes
-1 °C
2 °C

Két millió euró Miskolc belvárosának rehabilitációjára

MTI
2004.04.01. 16:04
A miskolci önkormányzat a belváros rehabilitációjára csaknem két millió eurót, mintegy 500 millió forintot nyert az EU Phare előcsatlakozási pályázaton - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t az önkormányzat szóvivője.

Az "integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése" című program mintegy 25 milliárd forinttal támogatja a területfejlesztési projektek megvalósítását. A pályázaton 49 önkormányzat szerepelt sikerrel, többségében városrehabilitációs beruházásokkal - mondta Veres László.

A pályázatra összességében 187 kérelem érkezett. A települések 381,4 millió eurónyi segítséget kértek, ami csaknem négyszerese volt a rendelkezésre álló összegnek.

A pénzből felújítják a Széchenyi utca 107. szám alatti épületet, itt egy több mint 2 ezer négyzetméter alapterületű Régió Ház-at alakítanak ki, amely a különböző regionális feladatokat ellátó szervezeteknek ad majd otthont. Ugyancsak ennek a programnak a keretében készülnek el a kamarai székház felújításának építészeti-műszaki engedélyezési tervei is - tette hozzá a szóvivő.