Béla
12 °C
27 °C

A Hősök terén nem lehet EU-rendezvény

MTI
2004.04.05. 15:21
A Hősök terén várhatóan nem, 13 helyen azonban közterület-használati engedélyt kaphat a Miniszterelnöki Hivatal az EU-csatlakozási ünnepség keretében tervezett rendezvényekre. A Miniszterelnöki Hivatal kérelmében április utolsó napjaitól május 3-ig kért ingyenes közterület-használati engedélyt 14 helyszínre.

A főpolgármesteri hivatal közterületi ügyosztályközi munkacsoportjának javaslatával egyetértve a vállalkozási ügyosztály nem támogatja a Hősök terére kért közterület-használati engedély megadását. A szervezők a Hősök terén egy hétszáz négyzetméteres színpadot, VIP-dobogót, kivetítőket, valamint a televíziós közvetítéshez szükséges területre is engedélyt kértek. A hivatal azért javasolja a bizottságnak e kérelem elutasítását, mivel egy hatályos közgyűlési rendelet szerint a Hősök terén ünnepségek esetén is csak maximum 20 négyzetméteres építmény, szónoki emelvény helyezhető el.

Horváth Gyula (MSZP), a városképvédelmi bizottság alelnöke elmondta, hogy közgyűlési rendeletről lévén szó a bizottság nem tehet mást minthogy várhatóan szerdai ülésén elutasítja majd a Hősök terére benyújtott közterület-használati kérelmet.