Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

3,60-as kenyérrel ünnepli a csatlakozást Alsómocsolád

2004.04.26. 15:32
Három forint hatvan filléres kenyérrel ünneplik e hét elején az uniós csatlakozást Alsómocsolád lakói. A mintegy 330 lakosú észak-baranyai falu népe ezen a héten minden nap az elmúlt fél évszázad egy-egy évtizedére emlékezik, az alapvető élelmiszerek akkori árait felelevenítve. Ennek értelmében hétfőn és kedden a kenyér és a tej - az ötvenes és hatvanas évek árainak megfelelően - 3,60-ba, egy gombóc fagylalt pedig egy forintba kerül.

Szerdán tíz, illetve öt forintos árakkal a hetvenes évekre emlékeznek, csütörtökön pedig a nyolcvanas évek árai - ötve,n illetve huszonöt forint - kerülnek ki az árlistákra. A nem mindennapi nosztalgia-akció pénteken a kilencvenes évek árainak felidézésével zárul, ekkor a tejet és a kenyeret száz, a fagylaltot pedig ötven forintért adják a településen.

Az akcióban csak az alig párszáz lelkes kistelepülés lakói vehetnek részt, s mindenki csak annyit vásárolhat a kedvezményes árú élelmiszerekből, amennyit más alkalmakkor is szokott. Az eseménysorozatot a helyi önkormányzat támogatja, számításaik szerint az akció költsége várhatóan nem haladja meg a negyedmillió forintot.