Szilárda
0 °C
6 °C

Nincs érdeklődés az uniós rendszámtáblák iránt

MTI
2004.05.07. 14:35
Egyelőre alig több mint ezer gépjármű közlekedik Magyarországon a május 3-a után kiadott EU-s rendszámmal, ami azt jelenti, hogy nincs túl nagy érdeklődés az uniós rendszámtáblák iránt - közölte a Belügyminisztérium központi okmányirodájának vezetője az MTI érdeklődésére.

"Pénteken reggelig 1138 uniós rendszámtáblát adtak ki az országban az okmányirodák, ez nagyjából megegyezik a korábbi hasonló időszakok adataival" - mondta Sárdi Erika.

Közlése szerint így például 913 személygépkocsi és 75 motorkerékpár viseli már az Európai Unió zászlójával kiadott rendszámtáblát.

Az ország uniós csatlakozásával egy időben bevezetett uniós rendszámtábla annyiban tér el a megszokottól, hogy a nemzeti trikolort az EU zászlója váltotta fel és a táblán megjelent az ország felségjelzése (H).

Az okmányiroda vezetőjének tájékoztatása szerint az új rendszámra való átállás zökkenőmentes volt, és megfelelő mennyiségű tábla áll rendelkezésre. "Az okmányirodákban több mint 50 ezer szabad EU-s rendszám van készleten" - mondta.