Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Fidesz: csőd az uniós csatlakozással kapcsolatos tájékoztatás

MTI
2004.05.08. 17:20
Csődnek nevezte az ország európai uniós csatlakozásával kapcsolatos kormányzati tájékoztatást Bagó Zoltán fideszes képviselő sajtótájékoztatóján szombaton, Budapesten. "Az elmúlt nyolc napban ismételten rá kellett jönnünk arra, hogy az a fajta kormányzati kommunikáció (...), amelybe több mint 2,3 milliárd forintot öltek Magyarországon, semmifajta hatást nem ért el a magyar társadalomban, és ezért kénytelenek vagyunk teljes csődről beszélni" - jelentette ki.

Az ország több mint egy hete tagja az Európai Uniónak, de még mindig vannak olyanok, így a fuvarozók, a kisvállalkozók és a mezőgazdaságból élők, akik nem rendelkeznek alapvető információkkal arról, hogy milyen körülmények között kell végezniük munkájukat az unióban - mondta a politikus. Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány (EUKK) az elmúlt évben 2,3 milliárd forint felett diszponált, de "a színes szórólapokon és kiadványokon kívül tulajdonképpen semmi olyan fontos információt nem tudott letenni az asztalra, ami elősegítette volna azt, hogy a magyar lakosság megfelelő tájékoztatást kapjon" - közölte Bagó Zoltán.

Az EUKK az erre az évre részére felajánlott 60 millió forintot nem használta fel, és "ez érezhető is a lakosság ismeretanyagában" - tette hozzá. A több mint 170 millió forintba kerülő EU-rajfilm sem érte el a hatását - mondta Bagó Zoltán.