Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Várható-e fideszes kampány a templomokban?

MTI
2004.05.20. 13:03
A Fidesznek egyértelmű választ kell adni arra a kérdésre, hogy kíván-e kampányolni templomokban, kívánja-e pártpolitikai rendezvényekkel megzavarni az egyházak hitéleti tevékenységét, jelentette ki Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki pártnak meg kell indokolnia: miért tiltakozott az ellen, hogy az Országgyűlés oktatási bizottsága szerdán a civil szervezetek és egyházak rendezvényeitől való távolságtartásra is felhívja a pártokat, mondta a kormánypárti politikus.

Az oktatási bizottság által elfogadott felhívás szerint a testület felhívja az európai parlamenti választáson induló pártokat és képviselőjelölteket, "tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a köz- és felsőoktatási intézmények, civil szervezetek és egyházi közösségek életét, munkáját a választási kampány ne zavarhassa meg".

Szabó Zoltán elmondta: a szocialista pártnak sok hívő tagja és választója van, "de annak sem örülnénk, ha bármelyik templomban, bármelyik pap vagy lelkész az MSZP-re való szavazásra buzdítana".