Klaudia
-3 °C
3 °C

Orbán: Magyarország gazdaságpolitikája múlik a júniusi választáson

MTI
2004.05.24. 14:59
A 2004. június 13-i választáson az is el fog dőlni, hogy 2004 júniusa és 2006 között milyen lesz az ország gazdaságpolitikája - mondta Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ hétfőn Salgótarjánban. A rendezvényen a korábbi kormányfő hangsúlyozta: ha nem a kormánypárti oldal kap többséget, a Fidesz meg tudja változtatni a "mostani, megszorításokra épülő gazdaságpolitikát egy munka alapú gazdaság irányába mutató, az emberek érdekét szolgáló gazdaságpolitika irányába".

Orbán Viktor a változtatás mellett érvelt Salgótarjánban. Úgy fogalmazott: "két év elteltével is az első száz vagy kétszáz napban hozott intézkedésekkel érvel a kormányzat, holott egyébként amit akkor adtak, azt áremelkedések formájában már legalább kétszer visszavették." Bírálta, hogy "a kis- és középvállalkozások támogatása is abbamaradt". Hozzátette: kormánya ezeket azért támogatta, mert ezek a vállalkozások kétmillió embert foglalkoztatnak.

"Amikor jobboldali kormányok vannak hatalmon Magyarországon - legalábbis a polgári kormány idején ez így volt - akkor mindig több embernek van munkakereseti lehetősége, amikor a magát baloldalinak tekintő kormány lép hatalomra, akkor mindig nő a munkanélküliség" - tette hozzá.