Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Szocialista bírálat Demszkynek plakát-ügyben

MTI
2004.06.04. 14:26
A jogkövető magatartást pártolva rossz döntésnek minősítette a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciója azt, hogy a főpolgármester lehetővé tette a Fidelitas engedély nélkül a Vörösmarty térre kihelyezett, kormánybíráló plakátjai a helyükön maradjanak.

Rossz döntést hozott a főpolgármester, amikor lehetővé tette azt, hogy a Fidelitas által engedély nélkül a Vörösmarty téren kihelyezett kormányt bíráló plakátok továbbra is a helyükön maradjanak - jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője pénteken. A közgyűlés illetékes szakbizottsága szerdán döntött úgy, hogy a Fidelitasnak azonnal el kell bontania plakájait a helyszínről. Csütörtökön Demszky Gábor főpolgármester felfüggesztette a városképvédelmi bizottság határozatát, s hangsúlyozta: nem engedi, hogy a fővárosi önkormányzat szándékosan politikai provokáció áldozatává váljon.

Gy. Németh Erzsébet frakcióvezető tájékoztatóján elmondta, "meglepődve értesültek arról, hogy a főpolgármester a Fidesz ifjúsági szervezetének jogellenes magatartását pártolva" felfüggesztette a bizottságnak azt a döntését, amellyel elrendelték a jogsértően kirakott plakátok bontását. A politikus tudatta, hogy a frakció egyértelműen támogatja a szakbizottság döntését. Engedély nélkül senkinek nincs ugyanis joga semmilyen reklámtáblát elhelyezni a főváros közterületein.