Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzeti Szövetség: a média kirekeszti a kispártokat

MTI
2004.06.05. 13:27
Kirekesztőnek tartja a Magyar Nemzeti Szövetség azt az hozzáállást, amelyet a közmédia tanúsít a 2004. június 13-án sorra kerülő európai uniós választásokkal összefüggésben, derült ki a parlamenten kívüli párt szombaton megjelentetett közleményéből. Balogh Gyula független képviselő az ORTT által kiadott dokumentumokra hivatkozva állítja: a négy parlamenti párt birtokolja a politikai magazinműsorok idejének több mint 97-99 százalékát, így a kispártoknak nincs módjuk nyilvánosság elé tárni politikai érveiket. Balogh szerint ez a gyakorlat ütközik az alkotmány előírásaival, az európai uniós jogrenddel, a választási törvénnyel és a médiatörvénnyel.

"A Magyar Nemzeti Szövetség felszólítja a MIÉP-et, a Munkáspártot és a Szociáldemokrata Pártot hasonló tartalmú nyilatkozat megtételére" - áll a közleményben. Ha az OVB, az ORTT és Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter nem hoz intézkedéseket a kirekesztés ellen, ígéri Balogh, akkor a Magyar Nemzeti Szövetség megtámadja az EP-választások végeredményét, bármi is lesz az.