Emőke
-4 °C
9 °C

Az MDF nyugodt lelkiismerettel áll a választópolgárok elé

MTI
2004.06.06. 17:08
Az európai parlamenti választási kampányban a Magyar Demokrata Fórum nyugodt lelkiismerettel áll a választópolgárok elé, mert az elmúlt 15 évben megtette mindazt, amit meg kellett tennie Magyarország európai felzárkózásáért - jelentette ki Dávid Ibolya vasárnap Sopronban. "Érveléseinket soha egyetlen egy percre nem árnyékolta be az, hogy sertepertéltünk volna a KGST háza táján, és a mi érvelésünket 15 év óta az sem árnyékolta be, hogy apró-cseprő belpolitikai kérdések oltárán áldoztuk volna fel azt (...), hogy mi európai Magyarországot akarunk" - mondta sajtóértekezletén az MDF elnöke, a párt európai parlamenti listavezetője.

Dávid Ibolya hangsúlyozta: "az MDF számára nemcsak gazdasági társaság az Európai Unió, hanem történelmi, kulturális értékrendbeli sorsközösség", amiért az MDF a rendszerváltozást is akarta. Kitért arra: az európai parlamenti választások tétje az, hogy a választott 24 képviselő mennyire "valósághűen reprezentálja majd Magyarországot, a Kárpát-medencei magyarságunk érdekeit, mennyire tudja képviselni és visszatükrözni azt a sokszínűséget, ami Magyarországot évszázadok óta jellemzi".

Az utóbbi időben, a konszenzusra épülő politika helyett sokkal inkább a kiszorítósdi, a kirekesztősdi határozza meg a mindennapjainkat, aminek lehet egy-egy csoport vagy egy-egy párt a nyertese, de a magyar nemzet nem - mondta Dávid Ibolya.