Piroska
-2 °C
5 °C

Csurka alig 25 százalékos részvételre számít

MTI
2004.06.06. 22:08
Az egy hét múlva esedékes európai parlamenti választáson a MIÉP arra számít, hogy kétmilliónál többen nem voksolnak, a részvételi arány alig haladja majd meg a 25 százalékot - mondta Csurka István az MTI-nek vasárnap Miskolcon. "A MIÉP választási kampányát felvilágosításra használja, mert továbbra is azt tapasztalja, hogy a társadalom semmit nem tud a csatlakozás igazságairól, valóságairól, éppen ezért azon vagyunk, hogy az emberek tudják, mi vár rájuk, mibe sodorták bele őket" - közölte a MIÉP elnöke pártja választási gyűlését megelőzően.

A párt három kérdés köré csoportosította kampányát: az egyik a "föld elvesztése, amely a nemzet megszűnését is jelentheti, a másik a nettó befizetés, míg a harmadik a magyar függetlenség elvesztése" - hangoztatta Csurka István. Hozzátette: "palesztinok akarunk lenni a saját hazánkban? Erről szól a felvilágosító kampányunk, és az a kérésünk, hogy a földjét senki ne bocsássa áruba, ne adja oda az idegeneknek". Csurka István meglátása szerint meglehetősen nagy az érdektelenség az EP-választás iránt, miután az emberek nemigen tudják, miről is van szó.

"A két nagy párt pontosan erre játszik, a saját szavazóbázisukat akarják mozgósítani, a többit nem (...), így akarják a döntetlen körüli eredményt kiharcolni, hogy ne változzon semmi" - mondta.